Appel-match: welke appel past bij jou? 

appel keuzewijzer

 

Een eetbaar paradijs zonder appelboom dat kan toch niet! De appel kleurt onze geschiedenis van de hof van Eden over Newton tot en met Johnny Appleseed en sneeuwwitje :-)

Welke appel past bij jou en je tuin? Dat is een belangrijke vraag waar wij je graag mee helpen. 

Als je gaat planten kom je immers al gauw voor een hele boel keuzes te staan. 

 

Plant je:

  • Pers, eet- of dubbeldoelappels?
  • zomerappels voor verse consumptie of bewaarfruit
  • Vrijstaande bomen of leifruit?
  • Is de onderstam van de boom die je gaat planten geschikt voor jouw grondsoort? 

Koop niet gewoon een boom bij een tuincentrum waarvan je de achtergrond niet kent. De kans is groot dat je eindigt met een ras dat niet in een tuin kan groeien zonder bespuitingen tegen schurft, vruchtrot of meeldauw. Koop een boom die robuust is en past bij jou en je tuin. 

We vermeerderen maar liefst 45 verschillende types appelbomen. Wij matchen jou met je appelbomen zodat je een paar tientallen jaren genot en vooral veel fruit van je boom hebt.

We hebben steeds een aantal bomen op voorraad.

Maar...liefst van al maken we bomen op maat. Dat betekent dat je een seizoen op voorhand je boom besteld en dat wij het gewenste ras enten op de juiste onderstam, geschikt voor jouw tuin en de vorm waarin je de boom wil kweken. Geïnteresseerd? Stuur ons een mailtje : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Welke onderstammen gebruiken we?:

Werken we niet zo graag mee:

M 27: onderstam die zorgt voor een zwakke groei. Geschikt voor sterkgroeiende rassen op goede gronden of appelbomen in pot. Bomen op M 27 hebben steeds een goede steun nodig!

M9: de klassieker die zorgt voor een matige groeikracht op de wat zwaardere gronden. Deze onderstam wordt op grote schaal gebruikt in de professionele teelt. Zorg steeds voor voldoende ondersteuning! Voor lichte gronden is M 9 vaak te zwak (zeker in combinatie met een zwak groeiend ras)

Favorieten:

M25: Een zeer sterke groeier. Geschikt voor hoogstam. Met deze onderstam doen we momenteel ervaring op. Zelf hebben we een aantal rassen op deze onderstam geënt voor aanplant in onze eigen tuin. 

MM106: de ideale onderstam voor leifruit. De onderstam zorgt voor een hoge weerbaarheid tegen bloedluis. Op zwaardere gronden kan MM 106 ook gebruikt worden voor halfstam.

MM111: de beste onderstam voor lichte gronden. Op zwaardere gronden geeft dit een sterke groeikracht.

B9. Een Russische onderstam met een matige groeikracht die beter bestand is tegen droogte dan M9. 

 

 

 

 

Doorzoek de site