logo

Voorstelling tuin(ge)nie(te)rs

 

Alexander

AlexVan jongs af aan gepassioneerd door zelf dingen te telen en te fabriceren, kortom een passie voor zelfvoorziening tout court. Sinds jaar en dag bezig met tuinieren, land- en tuinbouw, houtbewerking, eetbare planten, buitenleven etc…

Planning, doe het zelverij, grote werken en experimenten zijn mijn onderdeel van de tuin. Een tuin heb ik al een jaar of twintig. Van opleiding ben ik tuinbouwer en de laatste tien jaar was ik her en der werkzaam in de tuinbouw zowel in opdracht als van een eigen bedrijf. Je had het waarschijnlijk al door. De teksten op deze site zijn van mijn hand. Mijn gezonde nieuwsgierigheid, liefde voor experimenteren en passie voor tuinieren zorgen voor een ruime inspiratie bij het schrijven van artikelen. Als je zelf nog niet tuiniert of als je tuin voornamelijk uit een monotoon grasveld bestaat hoop ik je te kunnen inspireren om toch een stukje om te buigen voor de teelt van groenten, kruiden, goed ruikende of gewoon prachtige planten. Dat is dan ook het doel van deze site. Mensen warm maken om meer uit hun tuin te halen. 

Alexander collage

 

Elena

LenaElena genoot een praktische opleiding als zelfvoorziener op de kleine Russische boerderij van haar ouders die trouwens tot op vandaag nog zowat alles zelf telen en maken. Koeien, varkens, ganzen, kippen en een groentetuin houden geen geheimen in voor haar. Ook was en is het nog steeds interessant voor mij om te zien welke praktische trucs zij geleerd heeft om planten te irrigeren, verplanten, zaden te oogsten en tal van andere praktische zaken. Plantjes zaaien is trouwens haar specialiteit. Ik heb dus het geluk om getrouwd te zijn met een vrouw die goed is in de dingen waar ik het niet in ben. Op die manier kunnen we mekaar perfect aanvullen. Elena studeerde landbouw en ecologie en bekwaamde zich in het telen van fruit.

 

 

Lenacollage

 

Laura & co

LauraLaura is de jongste telg van onze familie. Ze neemt haar taak als tuinhulp heel serieus op en zorgt naast de beveiliging van ons tuindomein voor het herderen van de kippen. Zelf geteelde groenten en fruit smaken haar bijzonder goed.

 

 dierencollage

Tal van andere tuinbewoners door ons geïntroduceerd zoals onze kippen en konijnen of gewoon vanzelf opduikend in onze kleine tuinoase daar maak je kennis mee al lezend in het blog.

Doorzoek de site

 
duurzame toekomst zonder texttekst duurzame toekomst

Automatisch getipt worden als er een nieuw artikel verschijnt? Volg de facebookpagina van haal meer uit je tuin