Jaarrond oogsten

Ieder seizoen zijn oogst, ieder seizoen een lesdag. We nemen je een heel seizoen mee op ontdekkingstocht door onze tuin. Gebruik maken van de diversiteit aan planten, daar draait het om in deze cursus. Door proeven, ruiken en kijken leer je heel wat nieuwe planten en hun gebruiken kennen. We sluiten de reeks af met een ontwerpsessie zodat je aan de slag kan in eigen tuin.

Voorkennis is niet vereist. Een grote portie enthousiasme en een glimlach wel.Iedere lesdag begint met een theoriegedeelte. Tijdens de lunch proeven we waar we s' ochtends over gepraat hebben. S 'middags volgt de praktijk.

 

winterse salade   SPATIE    

Lesdag 1: za 25/04
9.30– 16 u

Thema: Meerjarige groenten zijn fantastisch.

  • Welke meerjarige groenten? Hoe en wanneer oogst je ze? Hoe gebruik je ze in een gerecht?
  • Welke planten kan je als “asperges” oogsten? Alternatieve slaplanten, spinazievervangers, bijzondere uien,..
  • Hoe kan je de oogst spreiden?
  • Snoepstengels
grote herfstframbozen  

Lesdag 2: za 27/06

09.30 – 16 u

Thema: Hartig en zoet

  • Zomerfruit (framboos, aardbei, bessen, kersen,perzik,...): wat zijn de beste en lekkerste rassen? Hoe spreid je de oogst?
  • Uitgesproken smaken: kruiden en zoetstoffen uit de tuin
  • Spontane groenten
 tomatenproeverij    

Lesdag 3: za 22/08
09.30 – 16 u

Thema: Leven als god in Frankrijk

  • Eetbare bloemen met smaak
  • Peulvruchten en granen
  • Tomatenproeverij en teelttrucjes
  • Voorbereiden op winterse overvloed, niet alleen in de keuken maar ook in de tuin. (wintertuinieren)
 knollenfestival    

Lesdag 4: za 10/10
09.30 – 16 u

Thema: De herfst is een feest 

  • Bijzondere knollen,
  • Oogst bewaren
  • Overheerlijk fruit

Ontwerpsessie 1. Op basis van wat we geleerd hebben in de vorige sessies maken we een ontwerp en stellen een voedselplan op voor jouw tuin.

 winter    

Lesdag 5: za 20/02/21
9.30 – 16 u

Thema: Uitbundige winter

  • Welke planten oogsten we in dit guur seizoen?
  • Verse vitamines uit zaden en knollen
  • Praktische projecten om vers voedsel in de winter te oogsten

Ontwerpsessie 2. We werken het ontwerp en voedselplan af.

  

Per deelnemer voorzien we op iedere lesdag:

  • Koffie/thee
  • Seizoenslunch: soep, slaatje + dessert van het moment (enkel vegetarische gerechten)
  • Een plantenlijstje: een korte samenvatting van de planten die we bespreken per cursusdag
  • Iedere les krijg je een bijzonder plantje mee naar huis

Waar: Haal meer uit je tuin vzw, Gingelom

Prijs: 225 € voor de complete cursus

Je inschrijving is pas definitief na overschijven van 225 €/per persoon naar het rekeningnummer IBAN: BE67 9731 7244 2287 op naam van Haal meer uit je tuin vzw 

pcNieuwsbrief

Ontvang twee keer per jaar onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al onze acties.

 

Kies alle manieren waarop u wilt horen van Haal meer uit je tuin vzw:

U kunt zich op elk moment afmelden door te klikken op de link in de voettekst van onze e-mails. Voor informatie over ons privacybeleid, bezoek onze website.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.

 

 

 

Vzw Haal meer uit je tuin
Regentwijk 17
3890 Gingelom
BE 0670.733.818
haalmeeruitjetuin@gmail.com

Automatisch getipt worden als er een nieuw artikel verschijnt? Volg de facebookpagina van haal meer uit je tuin