banner deze week

24/05/20

Zaden laten kiemen als het droog is

Man, man, het is een moeilijk voorjaar. Maar we moeten er door. Zaaien en planten moet gebeuren of we hebben straks geen eten. Enkele trucs om zuinig met water om te gaan maar toch je zaden te laten kiemen. Heb je ook nuttige tips. Laat maar weten!

 

hand pomp

Dit model weigert nooit dienst. Zo lang er water is natuurlijk. Want ja, nu zaden boven krijgen zonder extra water is een utopie. Gelukkig hebben we nog wat voorraad in de oude waterput.

slabak

Een kiem-/ verplantcouveuse maken werkt super. Je zaait, giet het bed en brengt een laken of doek aan. In de couveuse blijft het vochtig. Eén keer gieten na zaaien is genoeg om alles in een mum van tijd boven te krijgen. ( De slaplantjes op de foto zijn deze week geplant geweest met blote wortel)

zaailingen

Nu het te lang droog blijft zaaien we niet alles meer direct in de bedden. we zaaien voor in kleine jiffy potjes die we straks naar buiten verplanten. Zo hoeven we geen heel bed vochtig te houden wat een pak water spaart. Hopelijk gaat het binnen een maand regenen want wat je zaait in potjes moet natuurlijk na een week of vier toch de grond in...

watergeef

Boontjes gezaaid. De boontjes eerst 48 u voorweken. Dan beginnen ze al gelijk te kiemen. Dan zaaien en enkel de voor waar je zaait nat gieten. Gelijk na zaaien mulch er op om het vocht in de grond te houden.

courgette

Hoe moet je mulchen en met wat? Vragen die vaak gesteld worden en waar te vaak heel korte antwoorden tegenover staan. We werken aan een vervolg van het startdag filmpje waarin we het thema wat uitvoeriger belichten. We delen het zo snel mogelijk met jullie. Beloofd!

 

banner waarom klein

 

 

Doorzoek de site

 

pcNieuwsbrief

Ontvang twee keer per jaar onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al onze acties.

 

Kies alle manieren waarop u wilt horen van Haal meer uit je tuin vzw:

U kunt zich op elk moment afmelden door te klikken op de link in de voettekst van onze e-mails. Voor informatie over ons privacybeleid, bezoek onze website.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.

 

 

 

  

 

 

duurzame toekomst zonder texttekst duurzame toekomst