banner deze week

01/06/20

De eerste kersen zijn er!

oh ja, de eerste kersen zijn rijp :-) Stilaan meer en meer fruit want ook de frambozen konden we al gaan plukken deze week. Ja, we zijn stillekes geweest afgelopen weken maar dat had vooral te maken met een pak planten die de grond in moesten, nog wat pompoenen en komkommers opkweken, mulchen,... Maar daar is juni. Nu wordt het terug wat kalmer. AH ja, want de hele tuin staat vol dus we moeten wel stoppen met zaaien :-) Allez, kalmer voor een paar weken zal ik maar zeggen want dan begint het verwerkingsseizoen.

 

kersen 1

Op het nieuwe perceel kunnen we plukken van Burlat (hoogstam). In onze tuin begint de Samba ook te kleuren. Dit jaar is er wel heel veel interesse van de vogels. Kan wel met de droogte te maken hebben dat die beestjes nog meer honger hebben....

nieuwetuin

Mulch in progress in de nieuwe tuin. Dit is een foto van vorige week. Gelukkig is de progress al wat verder gevorderd :-)

preobrazhenie

Druif Preobragenia. Het eerste jaar dat er trossen aan komen. Wat een lengte! Zo maar even een halve arm lang. oh ik kijk er al naar uit om deze te plukken!

DSC 7927

Vandaag was er ook nog een fotosessie voor een nieuw boekje van provincie limburg in samenwerking met Velt. Het gaat over omgaan met spontane planten aka onkruiden. Gelijk ook wat meerjarige groenten in het verhaal gefietst zoals zeekool-broccoli. Een topper van het moment. Benieuwd, wel dat wordt even wachten tot dat boekje uitkomt :-)

 

banner waarom klein

 

Doorzoek de site

 

pcNieuwsbrief

Ontvang twee keer per jaar onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al onze acties.

 

Kies alle manieren waarop u wilt horen van Haal meer uit je tuin vzw:

U kunt zich op elk moment afmelden door te klikken op de link in de voettekst van onze e-mails. Voor informatie over ons privacybeleid, bezoek onze website.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.

 

 

 

  

 

 

duurzame toekomst zonder texttekst duurzame toekomst