banner deze week

12/06/20

Winterkolen oogsten tot in de zomer

Kolen zijn fantastisch. Lekker, voedzaam en productief. Tenminste... als het niet te droog is. Want dan groeien ze niet. Daarom zijn we sinds enkele jaren op onderzoek om kolen te planten net voor de winter, dan is er water genoeg. Nu is het de kunst om de oogst zo lang mogelijk over het voorjaar en de vroege zomer te spreiden. Dat lukt altijd maar beter. Dit najaar begin ik de resultaten allemaal eens systematisch neer te pennen en mijn nota 's samen te vatten. In tussentijd alvast een paar fotookes.

 

winterbloemkool in juni

Winterbloemkool geplant in september groeit gezellig samen met eetbare chrysant. De oogst zo lang mogelijk spreiden tot in de zomer met kolen geplant voor en in de winter is wat we willen bereiken.

rode kool geplant voor de winter

wel euh, niet veel uitleg hier voorlopig. Rode kool geplant voor de winter 

Spitskool Choupin

Spitskool Choupin. Gezaaid in november, als potplant overwintert en buiten geplant in maart. Ongelooflijk lekker!

Romanesco met zonneslag

Romanesco met een zonneslag. De kool is wel lekker maar ziet er niet zo mooi uit. Te veel licht. Gezaaid in oktober, nu klaar voor de oogst.

 

banner waarom klein

Doorzoek de site

 

pcNieuwsbrief

Ontvang twee keer per jaar onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al onze acties.

 

Kies alle manieren waarop u wilt horen van Haal meer uit je tuin vzw:

U kunt zich op elk moment afmelden door te klikken op de link in de voettekst van onze e-mails. Voor informatie over ons privacybeleid, bezoek onze website.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.

 

 

 

  

 

 

duurzame toekomst zonder texttekst duurzame toekomst