21/04/20
Verslaafd aan basilicum
Een leven zonder basilicum kan ik me niet voorstellen. Ieder jaar kweken we minstens 50 planten op. Wat we daar mee doen? Pesto maken. Veel pesto. Die eten we als spread op de boterham of als dressing in salades. Nu, een 5 tal weken na zaaien (2 weken na verspenen) toppen we de planten zodat ze vlot vertakken. Zo genieten we gelijk van de eerste basilicumoogst van dit jaar want de topjes die snoepen we op terwijl we toppen.
We nijpen de topjes van de basilicum uit zodat die vlot kan gaan vertakken. In dit artikel vind je een (foto)handleiding
Meerlagenteelt in de serre. We gaan nog een paar wasrekjes nodig hebben om al dat plantgoed gezet te krijgen....
Nog een beeld uit de serre. Een aardappelpolycultuur. Je ziet hier vijf teelten door elkaar groeien. Vroege aardappel, koriander (die vlak naast de pas gepote aardappelen gezaaid is), rode melde, Wa wa ga choi en als je goed oplet zie je achteraan ook Myoga gember door het loof groeien. Een geslaagde samenwerking !
Hij is er weer! Onze nine star perennial broccoli of zeg maar doorlevende bloemkool.