logo

Categorie: Wintertuinieren

Een stil seizoen met weersomstandigheden die in schril contrast afsteken met de zomer. Maar zelfs al is het weer koud en guur. Toch valt er altijd wel iets te telen en vers uit de tuin op je bord te toveren. Moeilijk hoeft dat niet te zijn. Door gebruik te maken van plantensoorten die zich net in de winter goed voelen en allerhande vernuftige techniekjes kunnen we toch een portie vegetale vitamientjes bij elkaar scharrelen. 

Klaar in een paar weken: vier leuke projectjes om binnen groenten te kweken

crosne, golden shoots en radichio

Ieder seizoen heeft zijn charme en smaken. In de winter kan je eens iets heel anders uitproberen zoals binnen tuinieren bijvoorbeeld. In dit artikel vier leuke projectjes die klaar zijn in een paar weken. Start je de projectjes op begin december dan kan je met de feestdagen je zelf gekweekte delicatessen op tafel toveren. Dan heb je vast en zeker interessante conversaties aan de feestdis:-)

 

Lees meer...

Winterovervloed in de tuin (op 24 12 15)

Weinig keuze in zelf geteelde groenten in de winter? Ik denk het niet. Alvorens plaats te nemen aan de feestdis maakte ik snel een rondje door de kelder en de tuin, gewoon uit curieusiteit. Het aanbod moet niet onderdoen voor een winkel met een ruim assortiment. We kunnen kiezen uit meer dan 35 verschillende soorten groenten. Deze lijst publiceren we niet om op te scheppen of te 'stoeffen'. Wel om te laten zien wat mogelijk is. Om te tonen welke overvloed aan voedsel een tuin biedt, ook in de winter. Alle dagen kolen eten in de winter zoals wel eens beweerd wordt dat hoeft helemaal niet. Er is variatie genoeg.

Lees meer...

Keldersla

koolrabi rode biet

In het hartje van de winter verse groenten uit eigen kelder.... zonder werk. Klinkt interessant, niet? Ieder jaar, ergens rond de jaarwisseling, kan je genieten van een mesclun van keldersla. Knapperige rauwkost met een aparte smaak en een hoog noviteitengehalte. Nieuwsgierig wat het is?

 

 

 

 

 

 

 

Lees meer...

Automatisch getipt worden als er een nieuw artikel verschijnt? Volg de facebookpagina van haal meer uit je tuin