Agenda vzw Haal meer uit je tuin

We zijn niet alleen virtueel actief. Het liefst van al zijn we onder de mensen. Ontmoet ons op één van onze activiteiten.

Tot binnenkort!

 

 Workshops

sierlijketuin aanleggen

 

20/02: Sierlijke eetbare borders aanleggen. Hoe begin je er aan? Syntra Hasselt (inschrijven via website Syntra), 19-22 u, 50 €

 

fruitenten

 

 

 

 

   

MAAK JE EIGEN FRUITBOOM
Wil je al lang een fruitboom in de tuin? Waarom maak je er zelf geen? In deze workshop leer je enten en krijg je heel wat kneepjes en trucjes mee om je boom een vliegende start te bezorgen. 

Prijs: 19 € inclusief materiaal, max. 12 deelnemers Je krijgt vier fruitbomen mee naar huis! (bijzondere rassen appel, peer) Inschrijven*: stuur een mailtje naar  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met vermelding van de plaats waar je de workshop wenst te volgen.

 

 

Deze workshop gaat twee maal door op een andere locatie:

  • Zaterdag 07/03/20: Haal meer uit je tuin, (Gingelom volzet)
  • Zaterdag 21/03/20: Be(e)friendly tuin Leuven

*Je inschrijving is pas definitief na overschijven van 19 €/per persoon naar het rekeningnummer 
IBAN: BE67 9731 7244 2287
op naam van Haal meer uit je tuin vzw 

 

Opleidingen

 

serre academie

 

25/01: Serre academie
Het grootste deel van je oogst halen uit een serre met een oppervlakte van een tiental vierkante meter. Het is geen utopie!

Wil je een serre aankopen maar weet je niet goed welk model of heb je al een serre en wil je meer weten over telen in verdiepen, fruit in de serre, hoe je ze onderhoudt... Kortom. Hoe je het meeste uit je serre haalt. Wel, dan is deze cursus echt iets voor jou! Leer werken met je serre en oogst een pak groenten en plezier.

De cursus bestaat uit een lesdag en een praktijkdag. Plaats: Leuven en Gingelom. Carpoolen is mogelijk. (klik op de link voor een compleet overzicht van het programma)

 

 

 

 

tuinboon kuisen

 

 

25/04: Jaarrond oogsten
Ieder seizoen zijn oogst, ieder seizoen een lesdag. We nemen je een heel jaar mee op ontdekkingstocht door onze tuin. Gebruik maken van de diversiteit aan planten, daar draait het om in deze cursus. Door proeven, ruiken en kijken leer je heel wat nieuwe planten en hun gebruiken kennen. We sluiten de reeks af met een ontwerpsessie zodat je aan de slag kan in eigen tuin.

Voorkennis is niet vereist. Een grote portie enthousiasme en een glimlach wel.
Iedere lesdag bestaat uit een stukje theorie en een fikse portie praktijk in de tuin. Tijdens de lunch proeven we waar we over gepraat hebben. Plaats: Haal meer uit je tuin vzw, Gingelom    (klik op de link voor een compleet overzicht van het programma)

 

 

 

 

Voordrachten

04/02: Plagen in de fruittuin (onderdeel van een reeks, later dit voorjaar komt ook de siertuin aan bod). Wat te doen bij plagen in de fruittuin? Wat kun je preventief doen? En wat als het toch dreigt fout te lopen?, Den Ichter, Oudsbergen. Start 19.30 u. Prijs: Niet Velt leden 10 € (Velt Kempenrand) 

09/03: Maak je tuin eetbaar, (Velt Heist op den Berg), meer details volgen nog

19/03: Kruiden kweken in pot, Geurige kruiden kan je makkelijk zelf kweken, in je kruidentuin of in potten op je terras of balkon Syntra Hasselt (inschrijven via website Syntra), 19-22 u, 50 €

24/03: Wintertuinieren, CC Maasmechelen koninginnelaan 42, start 18.30 u. (Velt Maasmechelen)

14/04: Plagen in de siertuin (onderdeel van een reeks, eerder kwamen al de moes- en fruittuin aan bod, zie eerder in deze agenda), Den Ichter, Oudsbergen. Start 19.30 u. Prijs: Niet Velt leden 10 € (Velt Kempenrand)

18/05: Wintertuinieren, Haacht (Velt dijlevallei), zaal Onder De Toren, start 20 u

 

 

Andere evenementen waar we aan deelnemen:

rondleiding haal meer uit je tuin

  

In 2020 nemen we opnieuw deel aan volgende evenementen. Data en details volgen later.

  • Reclaim The Seeds, 15/02, Lier
  • Velt markt anders, 14/03, Mechelen
  • Plantenmarkt Bokrijk 01/05
  • Kringlooptuindag Kortenberg eind mei

 

 

Doorzoek de site

 

pcNieuwsbrief

Ontvang twee keer per jaar onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al onze acties.

 

Kies alle manieren waarop u wilt horen van Haal meer uit je tuin vzw:

U kunt zich op elk moment afmelden door te klikken op de link in de voettekst van onze e-mails. Voor informatie over ons privacybeleid, bezoek onze website.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.

 

 

 

Vzw Haal meer uit je tuin
Regentwijk 17
3890 Gingelom
BE 0670.733.818
haalmeeruitjetuin@gmail.com

Automatisch getipt worden als er een nieuw artikel verschijnt? Volg de facebookpagina van haal meer uit je tuin