Zelf dingen ontwerpen en maken, eigen planten opkweken, zelf zaden telen. Daar zet haal meer uit je tuin in al zijn publicaties volop op in.

Om plantjes zelf op te kweken of zaden te telen moet je natuurlijk eerst aan startmateriaal geraken. Dan kan het handig zijn om te weten waar je aan goed materiaal raakt. In de artikelen op de website wordt er doorverwezen naar kleinschalige kwekerijen die biodiversiteit hoog in het vaandel dragen.

Een aantal planten en zaden kweken we zelf op onze micro tuinkwekerij. Snuister gerust door ons aanbod.

Bestellen? Stuur ons een mailtje: haalmeeruitjetuin at gmail.com

 

Samenaankoop bijzonder fruit

samenaankoop

De samenaankoop 2022 is voorbij. In het najaar van 2023 volgt er een nieuwe actie. Schrijf je in op de nieuwsbrief of wordt lid en je krijgt automatisch een bericht als er een nieuwe actie start.

 

Lekkere tafeldruiven

eet vs wijndruif

Zot van druiven? Wij ook. Daarom kweken we zelf planten op van soorten die de moeite waard zijn voor eco-tuiniers. Druiven bestellen kan via het bestelformulier van de samenaankoop (hier net boven).

 

Kiemkrachtige eco-zaden

zaden bulk

 De catalogus van de zadenactie staat online. Bestellen kan nog tot 27/03/23

praktisch.jpg                                             voedselbos knop

Leer enten, tuingereedschap herstellen of een zonne-installatie bouwen.

Ontdek de workshops

 

8 delige cursusreeks met een stevige basis en boordevol praktijk.

Naar het voedselbos

 

foto voedselbosHAAL MEER UIT JE VOEDSELBOS

Haal Meer Uit Je Tuin en Villa VanZelf bundelen dit voorjaar hun krachten, kennis en energie om je een stevige voedselboscursus aan te bieden.

Marc van Villa VanZelf biedt je een dieper inzicht aan van het functioneren van natuur, een voedselbos en jouw rol daarin. Permacultuur, successie, bodem, systeemanalyse, plantenkennis, patronen in een voedselbos zijn enkele centrale thema’s die aan bod komen. Wat is nog het verschil tussen voedselbos, permacultuur, natural farming, syntropic farming en ecologisch tuinieren? Marc geeft je er een eenvoudig en aanschouwelijk beeld van.

Alexander van Haal Meer Uit je Tuin neemt je graag mee naar zijn tuin waar je heel praktijkgericht kan ervaren hoe natuur en oogst samengaan in een systeemgericht design. Hij leert je bomen vermeerderen via enten, stekken en zaaien, toont je hoe je water gebruikt op het land en laat je de vele facetten van biomassa zien en ervaren, en hoe je dat integreert in je design. Aan het einde van deze cursus heb je een dieper inzicht in het functioneren van natuurlijke en productieve systemen en design en heb je een reeks nuttige technieken in de vingers die je meteen kan toepassen om met je eigen project een extra stap vooruit te zetten. We nemen met deze cursus een snelle start, zodat we nog dit voorjaar kunnen enten, snel inschrijven is dus de boodschap. Kostprijs van deze zeer complete cursus is 600 € voor leden van Haal meer uit je tuin en 660 € voor niet leden.

Inschrijven kan door een mail te sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 
   

 

 Word jij ook lid?

enkele ledenvoordelen:

  • kortingen: maar liefst 20 % korting op aankoop van struiken en bomen, 20 % op zaden en 10 % op deelnameprijs van cursussen en workshops die we organiseren 
  • Advies: ieder lid kan inschrijven op een adviessessie waar we je verder helpen 
  • Deelname aan leerrijke evenementen: bijvoorbeeld proeverijen van fruit
  • Toegang tot exclusieve rassen en plantensoorten uit onze collectie. Niet alleen als opgekweekt plantgoed. Binnenkort komen er ook stekken en enten beschikbaar voor leden

 lidmaatschap een jaar

Lid worden kan hier

Vzw Haal meer uit je tuin
Regentwijk 17
3890 Gingelom

Ondernemingsnummer BE 0670.733.818
Rekeningnummer IBAN: BE67 9731 7244 2287
e-mail: haalmeeruitjetuin@gmail.com

Op de hoogte blijven van onze activiteiten? Schrijf je in op de nieuwsbrief (bovenaan de pagina) of volg de instagram- of facebookpagina van haal meer uit je tuin

 | Algemene voorwaarden | | GDPR en privacybeleid |