logo

vier

 

veranda september"Forest greenhouses"

Hoe vertaal je dat nu in het Nederlands? Een "forest greenhouse". Bosserres? Een betere vertaling/beschrijving is wellicht serres waar vooral meerjarige planten in gekweekt worden. Dit zijn 4 projecten die we zelf heel tof vinden.

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Onze veranda is ook gereserveerd voor meerjarigen, zowel geplant in pot als in de grond.

  

 

1. Jerome Osentowski- Central Rocky Mountains permaculture Institute

Veel uitleg is niet nodig, die geeft Jerome zelf. Geweldig mooie groene jungle. Let niet alleen op de vernuftige manier om het klimaat in de serre te regelen maar ook hoe hij compost kweekt onder zijn paadjes! 

 

 

2. Agroforestry Research Trust

Martin Crawford bouwde 3 jaar geleden een heel aparte serre. Geen verzonken serre, zoals andere "forest greenhouses", maar gebruikte wel een moderne hoge tuinbouwserre waar hij door wat aanpassingen zoals een klimaatbatterij, ventilatoren en gebruik te maken van de aardwarmte toch zijn klimaat aantrekkelijk weet te houden voor uitheemse planten. Staat op ons lijstje om te bezoeken volgende zomer als het weer mag. In tussentijd plaatsen we hier even een video die hij zelf maakte.

agroforestry research trust forest greenhouse

 

3. Russel Finch - Citrus in the Snow

Deze serre heeft heel wat mensen geïnspireerd om fruit in de serre uit te proberen, onszelf incluis. Let wel, waar Russel woont zijn de winters koud maar ook behoorlijk zonnig. Net die zon is de grote afwezige in onze grauwe winters.

 

4. Verzonken serre

Nog een pareltje ontdekt op het you tube kanaal van Kirsten Dirksen. Geniet er van!

 

banner waarom klein

 

 

Doorzoek de site

 

pcNieuwsbrief

Schrijf je in en blijf op de hoogte van al onze acties.

 

Kies alle manieren waarop u wilt horen van Haal meer uit je tuin vzw:

U kunt zich op elk moment afmelden door te klikken op de link in de voettekst van onze e-mails. Voor informatie over ons privacybeleid, bezoek onze website.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.

 

 

 

 Word jij ook lid?

enkele ledenvoordelen:

  • kortingen: maar liefst 20 % korting op aankoop van struiken en bomen, 20 % op zaden en 10 % op deelnameprijs van cursussen en workshops die we organiseren 
  • Deelname aan leerrijke evenementen: bijvoorbeeld proeverijen van fruit
  • Toegang tot exclusieve rassen en plantensoorten uit onze collectie. Niet alleen als opgekweekt plantgoed. Binnenkort komen er ook stekken en enten beschikbaar voor leden

 lidmaatschap 2024

Lid worden kan door 24 € over te maken op de rekening van Haal meer uit je tuin vzw met vermelding van je naam en e-mailadres BE67 9731 7244 2287

Vzw Haal meer uit je tuin
Regentwijk 17
3890 Gingelom

Ondernemingsnummer BE 0670.733.818
Rekeningnummer IBAN: BE67 9731 7244 2287
e-mail: haalmeeruitjetuin@gmail.com

Op de hoogte blijven van onze activiteiten? Schrijf je in op de nieuwsbrief (bovenaan de pagina) of volg de instagram- of facebookpagina van haal meer uit je tuin

 | Algemene voorwaarden | | GDPR en privacybeleid |