logo

Speel niet met eten! Of toch wel?

Ontwerp zonder titel

Er wordt er van kleins af aan in gehamerd. Speel niet met je eten! Toch maken sommigen net daar hun beroep van :-) Voor wie spelen wil. Scroll maar door voor creatieve ideeën.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

Ju Duoqi

image037

 

Dit is letterlijk groene kunst. Ju Duoqi, een Chinese kunstenares, creeërt in haar keuken kunstwerken met allerlei groenten en kruiden zoals zoete aardappel, koriander, kool,...

Het poppetje op de foto toont Chinese kool toch wel van zijn creatiefste kant. Niet?

Meer over deze kunstenaar en haar werken op haar website

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 Giuseppe Arcimbaldo

Arcimbaldo

 

Veruit de meest bekende kunstenaar in deze rubriek en ook meteen de oudste. Deze creatieveling kwam in de zestiende eeuw al op het idee om portretten te schilderen waarvan het beeld opgebouwd wordt uit allerlei eetbare elementen zoals fruit, vis, groenten. Zijn stijl is tijdloos en wordt tot op vandaag door heel wat artiesten gekopieerd. Denk bijvoorbeeld aan Klaus Enrique Gerdes. 

Het schilderij is een portret van de keizer Rudolf 2, de broodheer van Arcimbaldo.

Schilderijen zoals dit zijn niet alleen mooi maar ook belangrijk voor historici om te weten welke groenten en fruit in die periode reeds gekend waren.

Bron beeld: Wikimedia.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

  

Diverse artiesten: Europees kampioenschap vegetable carving

vegetable carving 126

 

Je moet deze artiesten toch echt wel bewonderen voor hun geduld. Uren en uren bezig zijn met het sculpteren van een stuk groenten of fruit.

Zelf houden we het bij groentjes kweken en heel gewoontjes verwerken in gerechten maar het is toch fantastisch hoe je een wortel kan transformeren tot zo 'n gedetailleerd kunstwerk.

voor meer foto 's en uitleg over dit kampioenschap kan je even door klikken.

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

Diverse artiesten: citruscarnaval van Menton

citrus carnaval menton

 

Carnaval is een traditie die nog steeds sterk leeft in de streek rond Nice, zuid-Frankrijk. Ieder dorp heeft haar eigen carnavalfeest, telkens met een iets andere insteek. In Menton, een stadje vlakbij de Italiaanse grens en Monaco, worden alle praalwagens opgebouwd met lokale geteelde citrusvruchten. Echt een aanrader om eens mee te maken.

Wat er met al dit fruit gebeurt na de stoet? Geen idee. Maar heel wat andere info kan je wel vinden op de wikipedia pagina van de "féte du citron"

(in 2018 was het thema van de parade Bollywood)

 

Doorzoek de site

 

pcNieuwsbrief

Schrijf je in en blijf op de hoogte van al onze acties.

 

Kies alle manieren waarop u wilt horen van Haal meer uit je tuin vzw:

U kunt zich op elk moment afmelden door te klikken op de link in de voettekst van onze e-mails. Voor informatie over ons privacybeleid, bezoek onze website.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.

 

 

 

 Word jij ook lid?

enkele ledenvoordelen:

  • kortingen: maar liefst 20 % korting op aankoop van struiken en bomen, 20 % op zaden en 10 % op deelnameprijs van cursussen en workshops die we organiseren 
  • Deelname aan leerrijke evenementen: bijvoorbeeld proeverijen van fruit
  • Toegang tot exclusieve rassen en plantensoorten uit onze collectie. Niet alleen als opgekweekt plantgoed. Binnenkort komen er ook stekken en enten beschikbaar voor leden

 lidmaatschap 2024

Lid worden kan door 24 € over te maken op de rekening van Haal meer uit je tuin vzw met vermelding van je naam en e-mailadres BE67 9731 7244 2287

Vzw Haal meer uit je tuin
Regentwijk 17
3890 Gingelom

Ondernemingsnummer BE 0670.733.818
Rekeningnummer IBAN: BE67 9731 7244 2287
e-mail: haalmeeruitjetuin@gmail.com

Op de hoogte blijven van onze activiteiten? Schrijf je in op de nieuwsbrief (bovenaan de pagina) of volg de instagram- of facebookpagina van haal meer uit je tuin

 | Algemene voorwaarden | | GDPR en privacybeleid |