Winkelwagen

Kleurrijke snoep- en slatomaten

Luc Fichoise dwarf

Luc Fichoise dwarf

€3.00
productnummer: leden krijgen 20 % korting

In 2022 merkten we in het ras Luc Fichoise een plant op met sterk afwijkende groei. De plant was uiterst compact maar wat belangrijker is, de productie was zeer zeer hoog. Meer dan 3 kg tomaten konden we weg oogsten in één keer. In 2023 selecteerden we verder en hebben we een 50 tal planten van deze selectie gezet. Allemaal vertoonden ze dezelfde dwerggroei en we konden kisten vol tomaten oogsten vroeg op het seizoen. Let op: dit is een goede tomaat om te telen onder afdekking, serre of in pot. Wij teelden ze in de vollegrond maar doordat de plant zo compact is kan je moeilijk blad plukken waardoor je de tomatenziekte niet kan tegenhouden.

Nog iets over de vruchten zelf (niet onbelangrijk :-) ); vrij grote langwerpige kerstomaten met een heel goede smaak. Zelfs in de regenzomer van 2023 was dit ras zeer lekker.

 

Herkomst: Op en top een Belgisch ras. Het moederras werd bekomen door Jean Michel Rouffiange in 2014 en Luc Fichoise genoemd ter ere van de Belgische groente(zaden)verzamelaar Luc Fichot. Wij voegden dwarf aan de naam toe omdat we verder selecteren op een klein planttype

 

Zaaien: Warm zaaien op bijv. de vensterbank of broeihoop vanaf maart. Daarna verspenen naar een potje. Warme opkweek tot 15 mei. Daarna uitplanten als nachten warm genoeg.

Oogst: vanaf half juli

 

20 zaden

 

Ledenprijs (20 % korting): 2,4 €/zakje

Vzw Haal meer uit je tuin
Regentwijk 17
3890 Gingelom

Ondernemingsnummer BE 0670.733.818
Rekeningnummer IBAN: BE67 9731 7244 2287
e-mail: haalmeeruitjetuin@gmail.com

Op de hoogte blijven van onze activiteiten? Schrijf je in op de nieuwsbrief (bovenaan de pagina) of volg de instagram- of facebookpagina van haal meer uit je tuin

 | Algemene voorwaarden | | GDPR en privacybeleid |