logo

Test, test, veerkracht test....

wij zijn ok

 

(Een beetje kaderen: deze brief publiceerden we in de tweede week van de eerste coronalockdown en werd zomaar één van de populairste artikelen op deze website)

We kregen de afgelopen week vaak de vraag: hoe is het met jullie? Wij zijn ok en gezond! Bedankt voor jullie bezorgdheid.

Met vzw Haal meer uit je tuin ligt dat anders. Sinds een paar weken zijn de inkomsten in vrije val omdat alle voordrachten, cursussen en plantenmarkten geannuleerd zijn dit voorjaar.

Iedere crisis is een kans om zaken anders aan te pakken. Laten we eerlijk zijn. Ook wij hebben een dagje getreurd om alles wat we zo lang voorbereid hebben te zien opgaan in rook. Echt niet fijn. Maar één dagje treuren is genoeg. We zien het als een test. Wat ging er nu mis met ons systeem?

Haal meer uit je tuin vzw en de coronacrisis

Na drie jaar hard werken zou 2020 het jaar worden waarin ik van onbezoldigde vrijwilliger de sprong zou kunnen maken naar een halftijdse job voor de vzw. Iets wat stilaan een noodzaak werd aangezien ieder vrij moment gebruikt wordt om mails te beantwoorden, artikelen te schrijven, social media posts te maken en activiteiten voor te bereiden. Dit combineren met een job wordt steeds uitdagender. Gelukkig was ik nooit alleen. Zonder de hulp van Elena was dit nooit gelukt.

Neen, neen, dit is geen afscheidsbrief. Wel een test voor de veerkracht van de vzw. Op papier zag het er allemaal mooi uit. Inkomsten gespreid over verschillende activiteiten. Plantenverkoop op markten, voordrachten voor derden (bijv. partners zoals Velt) en cursussen die we in eigen beheer organiseren. Als er één activiteit weg valt vangt de rest dat wel op. Dat was het idee. Maar één ding zagen we over het hoofd. Dat alle activiteiten één zaak gemeen hebben. Iedere bron van inkomsten vereist contact met mensen. Maar ja, wie had nu ooit aan die variabele kunnen denken....

Tip: voor zaden van veerkrachtige gewassen kijk hier kijk hier

De toekomst na de corona lockdown

Hoe we verder gaan? Een gedetailleerd plan voorleggen kunnen we nu nog niet.
Eén ding staat vast. De lockdown periode is zeker wel besteed. Op het nieuwe perceel werken we verder aan het uitbreiden van onze collectie fruitbomen, meerjarige groenten en gewassen die het goed doen in een duurzame eetbare tuin.

Wij planten die gewassen niet om privé redenen. We willen ze beschikbaar houden voor iedereen die een eetbare tuin of voedselbos aanlegt.
Zelf hebben we heel wat planten en zaden gekocht puur afgaande op een catalogustekst. Maar zoals ik vaak aanhaal in lessen, in catalogi staan geen “slechte” of “onsmakelijke” gewassen. Alles is top. En ten tweede, niet iedereen heeft dezelfde smaak uiteraard. Daarom zou het fijn zijn als je kan proeven voor je aanplant. Zeker als het om bomen gaat die je hele carrière blijven staan.

Concreet:

• We denken heel sterk in de richting van een lidmaatschap.
Leden worden uitgenodigd voor proefdagen en kunnen jaarlijks plantmateriaal (zaden, stekken, enten,...) bekomen zodat ze voor een democratische prijs een eigen tuin kunnen aanleggen en tegelijkertijd mee onze eetbare diversiteit in stand houden. Interesse? Lid worden kan hier

• Reclame inkomsten door affiliate marketing. De informatie op de website wordt gesmaakt. Maandelijks ontvangen we 6 à 11000 unieke bezoekers. Tot hier toe hebben we er een punt van gemaakt om reclamevrij ter beschikking te stellen zodat iedereen er gebruik kan van maken. Daar komt verandering in.
De bedoeling is om met een aantal partners samen te werken en zo reclame inkomsten te genereren. Uiteraard is er enkel interesse in de promotie van duurzame producten. Bijv. serres, duurzaam tuingereedschap, eco zaden,.... Heb jij interesse of ken jij iemand die interesse heeft in adverteren op onze website? We horen het graag. (ter info: om onze neutraliteit te bewaren hebben we besloten dat er geen reclame komt op de website. Dat kunnen we enkel volhouden als we voldoende leden hebben die onze werking ondersteunen waardoor kosten zoals de hosting van deze website betaald kunnen worden)

 

Word jij ook lid?

enkele ledenvoordelen:

  • kortingen: maar liefst 20 % korting op aankoop van struiken en bomen, 20 % op zaden en 10 % op deelnameprijs van cursussen en workshops die we organiseren
  • Deelname aan leerrijke evenementen: bijvoorbeeld proeverijen van fruit
  • Toegang tot exclusieve rassen en plantensoorten uit onze collectie. Niet alleen als opgekweekt plantgoed. Binnenkort komen er ook stekken en enten beschikbaar voor leden
  • Een periodieke ledenbrief boordevol tips en resultaten van testen

lidmaatschap 2024

Lid worden kan hier

 

Jij wil nu helpen?

Dat kan door:

  • lid te worden

Zaadjes te bestellen. Uitzonderlijk hebben we onze zadenactie verlengd. Zolang de lockdown duurt, en de voorraad strekt, kunnen we jullie nog zaden bezorgen.

Druiven bestellen. Opsturen kan enkel deze week nog. (binnen een tiental dagen lopen de knoppen uit en kunnen planten beschadigd raken) link naar het bestelformulier

• Activiteiten: sinds de start van de crisis hebben we geen enkele inschrijving meer binnen gekregen voor toekomstige activiteiten. Begrijpelijk maar ook knap lastig om straks weer activiteiten te laten doorgaan. Want zonder deelnemers geen activiteit uiteraard.

 

Hou het veilig en blijf tuinieren!

Tot gauw,

Warme groeten,

 

Alexander en Elena

 

vrijwilligers voor:

vzw Haal meer uit je tuin

logo

 

 Word jij ook lid?

enkele ledenvoordelen:

  • kortingen: maar liefst 20 % korting op aankoop van struiken en bomen, 20 % op zaden en 10 % op deelnameprijs van cursussen en workshops die we organiseren 
  • Deelname aan leerrijke evenementen: bijvoorbeeld proeverijen van fruit
  • Toegang tot exclusieve rassen en plantensoorten uit onze collectie. Niet alleen als opgekweekt plantgoed. Binnenkort komen er ook stekken en enten beschikbaar voor leden

 lidmaatschap 2024

Lid worden kan hier

Doorzoek de site

 

pcNieuwsbrief

Schrijf je in en blijf op de hoogte van al onze acties.

 

Kies alle manieren waarop u wilt horen van Haal meer uit je tuin vzw:

U kunt zich op elk moment afmelden door te klikken op de link in de voettekst van onze e-mails. Voor informatie over ons privacybeleid, bezoek onze website.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.

 

 

 

Vzw Haal meer uit je tuin
Regentwijk 17
3890 Gingelom

Ondernemingsnummer BE 0670.733.818
Rekeningnummer IBAN: BE67 9731 7244 2287
e-mail: haalmeeruitjetuin@gmail.com

Op de hoogte blijven van onze activiteiten? Schrijf je in op de nieuwsbrief (bovenaan de pagina) of volg de instagram- of facebookpagina van haal meer uit je tuin

 | Algemene voorwaarden | | GDPR en privacybeleid |