Agenda vzw Haal meer uit je tuin

We zijn niet alleen virtueel actief. Het liefst van al zijn we onder de mensen. Ontmoet ons op één van onze activiteiten.

Tot binnenkort!

 

 Workshops

 


appel enten

28/03: Entworkshop: Kweek je eigen voedselbos

Droom je van een voedselbos? Ga van start en kweek nu je plantgoed op. Moeilijk is dat niet. In deze cursus leer je er alles over.

In het eerste deel gaan we aan de slag met het enten van fruitbomen. In een tweede sessie in het najaar leer je alles over stekken, scheuren en zaaien.

Prijs: 30 €, tijdens de workshop maken we 2 fruitbomen die je mee naar huis kan nemen

De workshop gaat door bij de Weegbree in Sint-Katelijne Waver. Inschrijving via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met onderwerp “inschrijving entworkshop” en vermelding van naam en telefoonnummer.

 

 

fruit uit eigen tuin

 

28/04 Fruit past in elke tuin: Een eetbaar paradijsje in elke tuin of op een publiek stuk grond in je gemeente. Heerlijk toch. Klinkers en verhardingen maken plaats voor fruitige voedseloases die een overvloed aan oogst bieden voor mens en dier. In deze reeks doen we je goesting krijgen om eraan te beginnen. 3 sessies, Huldenberg. Meer info op de website van vormingplus Oost-Brabant

 

 

 

Opleidingen 

startdag eetbare tuin

 

 18/04: Startdag 

Thema: Oogst in zes weken.

  • Hoe transformeer je een gazon tot tuin?
  • Trucs om al te kunnen oogsten enkele weken na
    aanleg
  • Met welke beestjes hou je best rekening?
  • En nog veel, veel meer... 

Wanneer?: zaterdag 18/04/20 (9u30-12u30)
Waar?: Provinciedomein Kessel-Lo (er zal op dat moment ook een eco tuinmarkt doorgaan)

Voor wie?: Iedereen die een stukje Gazon wil omtoveren tot eetbare tuin.
Deelname gratis. Inschrijven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. max. 25 pers.

Ps: op de startdag kan je zowel zaden als bestelde planten afhalen. We bieden er ook plantgoed aan van groenten en fruitplanten.

  

tuinboon kuisen

 

 

25/04: Jaarrond oogsten
Ieder seizoen zijn oogst, ieder seizoen een lesdag. We nemen je een heel jaar mee op ontdekkingstocht door onze tuin. Gebruik maken van de diversiteit aan planten, daar draait het om in deze cursus. Door proeven, ruiken en kijken leer je heel wat nieuwe planten en hun gebruiken kennen. We sluiten de reeks af met een ontwerpsessie zodat je aan de slag kan in eigen tuin.

Voorkennis is niet vereist. Een grote portie enthousiasme en een glimlach wel.
Iedere lesdag bestaat uit een stukje theorie en een fikse portie praktijk in de tuin. Tijdens de lunch proeven we waar we over gepraat hebben. Plaats: Haal meer uit je tuin vzw, Gingelom    (klik op de link voor een compleet overzicht van het programma)

 

 

 

 

Voordrachten

09/03: Maak je tuin eetbaar,  CC  Zwaneberg, Heist op den Berg, start 20 u, toegang gratis (organisatie Velt Heist op den Berg)

19/03: Kruiden kweken in pot, Geurige kruiden kan je makkelijk zelf kweken, in je kruidentuin of in potten op je terras of balkon Syntra Hasselt (inschrijven via website Syntra), 19-22 u, 50 €

24/03: Wintertuinieren, CC Maasmechelen koninginnelaan 42, start 18.45 u. (Velt Maasmechelen)

14/04: Plagen in de siertuin (onderdeel van een reeks, eerder kwamen al de moes- en fruittuin aan bod), Den Ichter, Oudsbergen. Start 19.30 u. Prijs: Niet Velt leden 10 € (Velt Kempenrand)

18/05: Wintertuinieren, Haacht (Velt dijlevallei), zaal Onder De Toren, start 20 u

 

 

Andere evenementen waar we aan deelnemen:

rondleiding haal meer uit je tuin

  

In 2020 nemen we opnieuw deel aan volgende evenementen. Data en details volgen later.

  • Velt markt anders, 14/03, Mechelen
  • eco-tuinmarkt provinciedomein Kessel-Lo, 18/04
  • Plantenmarkt Bokrijk 01/05
  • Kringlooptuindag Kortenberg eind mei

 

 

Doorzoek de site

 

pcNieuwsbrief

Ontvang twee keer per jaar onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al onze acties.

 

Kies alle manieren waarop u wilt horen van Haal meer uit je tuin vzw:

U kunt zich op elk moment afmelden door te klikken op de link in de voettekst van onze e-mails. Voor informatie over ons privacybeleid, bezoek onze website.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.

 

 

 

Vzw Haal meer uit je tuin
Regentwijk 17
3890 Gingelom
BE 0670.733.818
haalmeeruitjetuin@gmail.com

Automatisch getipt worden als er een nieuw artikel verschijnt? Volg de facebookpagina van haal meer uit je tuin