logo

vier

winteruien

 

4 robuuste winteruien

 

Vanaf het begin van de winter komen ze uit de grond tevoorschijn. Van vorst en sneeuw trekken ze zich niets aan. Je snapt waarom we een boontje hebben voor winteruien. Planten doe je één keer en daarna komen ze jaar na jaar vanzelf terug tevoorschijn. In dit lijstje 4 winteruien waar we heel tevreden over zijn.

 

Ps: er zijn nog wel aantal uien die het goed doen in de winter maar je kent het concept. Een rijtje van vier. We moeten streng zijn :-) Binnenkort publiceren we nog wel eens een nieuw rijtje van vier hier over.

 

 

  

 

 

 

 

 

Allium uniflorum eros

 

Allium unifolium "Eros"

Een Sierui. Prachtige bloemen. Maar wat nog leuker is: hij produceert enorme hoeveelheden snijgroen. Ideaal voor salades, belegde boterhammen, pizza, etc... Bedankt Lieven voor de tip die leidde naar de aanplant van deze ui.

Foto 's: op de introfoto zie je A. "Eros" in de winter (25/01/21). Op de foto links dezelfde plant die enkele maanden later in bloei staat (17/05/20)

 

 

 

  

 

 

 

 

Allium pskemense

 

Allium Psekemense

Dit was één van onze eerste wilde uien. Een experiment waarmee we van start gingen omstreeks 2014. Allium Psekemense is een stevige rakker. Grote holle stengels met een pittig aroma. Deze ui is bijna jaarrond groen maar enkel genietbaar in de winter. In de zomer wordt de smaak te sterk. Tot twee jaar geleden was dit één van onze productiefste winteruien maar ineens had hij er niet veel zin meer in. Het is raden naar de reden. Toch wil ik hem jullie niet onthouden.

De foto links namen we op 01/02/2018.

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

allium ledebourianum

 

Allium ledebourianum

Wat kleiner van stuk maar minstens zo leuk dan andere uien in dit rijtje. Zachte smaak. Op de kop getikt bij Nijssen bulbs. Deze jongens hebben een enorm assortiment aan wilde uien.

Foto genomen vandaag 20/02/2022.

 

 

 

 

 

 

  

 

slangenlook

 

Slangenlook

Heel geschikt voor verwildering. Slangenlook doet het goed in verschillende condities van droog tot wat vochtiger. Deze ui produceert ook alweer handenvol snijgroen gedurende de winter. De bloeistengels die in het late voorjaar verschijnen groeien met sierlijke krullen, vandaar de naam. Ook de bloeistengels zijn heel lekker. 

Foto bloeistengels genomen op 20/06/21.

 

Doorzoek de site

 

pcNieuwsbrief

Schrijf je in en blijf op de hoogte van al onze acties.

 

Kies alle manieren waarop u wilt horen van Haal meer uit je tuin vzw:

U kunt zich op elk moment afmelden door te klikken op de link in de voettekst van onze e-mails. Voor informatie over ons privacybeleid, bezoek onze website.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.

 

 

 

 Word jij ook lid?

enkele ledenvoordelen:

  • kortingen: maar liefst 20 % korting op aankoop van struiken en bomen, 20 % op zaden en 10 % op deelnameprijs van cursussen en workshops die we organiseren 
  • Deelname aan leerrijke evenementen: bijvoorbeeld proeverijen van fruit
  • Toegang tot exclusieve rassen en plantensoorten uit onze collectie. Niet alleen als opgekweekt plantgoed. Binnenkort komen er ook stekken en enten beschikbaar voor leden

 lidmaatschap 2024

Lid worden kan door 24 € over te maken op de rekening van Haal meer uit je tuin vzw met vermelding van je naam en e-mailadres BE67 9731 7244 2287

Vzw Haal meer uit je tuin
Regentwijk 17
3890 Gingelom

Ondernemingsnummer BE 0670.733.818
Rekeningnummer IBAN: BE67 9731 7244 2287
e-mail: haalmeeruitjetuin@gmail.com

Op de hoogte blijven van onze activiteiten? Schrijf je in op de nieuwsbrief (bovenaan de pagina) of volg de instagram- of facebookpagina van haal meer uit je tuin

 | Algemene voorwaarden | | GDPR en privacybeleid |