logo

vier

video

 

 

 

Eindejaarsoverzicht: 4 zeer informatieve en inspirende video 's

Het is stilaan een traditie dat we op het einde van het jaar op ons facebookkanaal een paar lijstjes meegeven van boeken, artikelen, filmpjes, die ons in het afgelopen jaar (2021) aan het lachen brachten of die we super informatief vonden of bijzonder creatief. Veel kijkplezier! Alle video 's zijn vrij te bekijken.

 

 

 

   

 

  

 

 

  

4op1

 

1. Maison Autoconstruite et 100% AUTONOME ? Ils l'ont fait !

 

De enige franstalige video in het rijtje. Deze handige Harry toont zijn prachtige zelfgebouwde ecowoning en uitgestrekte tuin.
Je vind vast een paar ideetjes die je zelf kan toepassen. Check gerust ook de andere video 's van L 'archipelle. Dit kanaal is een fenomeen in Frankrijk en Wallonië.

 

 

 

 

   

 

4op2

 

2. An afternoon with dr Alan Kapuler

Alan Kapuler is een veteraan die gedurende decennia tientallen rassen op de markt bracht met zijn zadenbedrijf Peace seeds. Al zijn rassen worden in de markt gezet zonder enige kwekersbescherming, voor iedereen beschikbaar om te vermeerderen en verbeteren dus! Eén van zijn stokpaardjes zijn hybriden. Of beter gezegd aan de slag gaan met hybriden en er terug zaadvaste rassen van maken. Ook al kweek je zelf nog geen zaden, absoluut de moeite om even te luisteren naar zijn filosofie. Wat ik zelf nogal grappig vind. Zijn dochter heeft het bedrijf overgenomen en de naam aangepast naar peace seedlings :-)

 

 

 

   

  

4 op3 kirsten dirksen

3. Went homeless. Done guerilla grazing by choice ever since.

De man doet aan Guerilla grazing ipv guerilla gardening. Ongelooflijk hoe hij zoveel kan doen met zo weinig. Permacultuur op en top! Ik geef het toe, ik heb het filmpje twee keer bekeken omdat hij gewoon zoveel goede ideeën heeft!

 

 

 

 

  

   

 

4 op 4 back to eden4. The back to eden garden - full tour

Back to eden gardening is als tuiniermethode beter gekend in de Engelstalige landen. Het komt er op neer dat je zoveel mogelijk houtsnippers verwerkt in je tuin en zo op korte tijd heel veel organisch materiaal in je bodem brengt. Paul Gotschi kan het heel goed uitleggen op een aangename manier ?

Doorzoek de site

 

pcNieuwsbrief

Schrijf je in en blijf op de hoogte van al onze acties.

 

Kies alle manieren waarop u wilt horen van Haal meer uit je tuin vzw:

U kunt zich op elk moment afmelden door te klikken op de link in de voettekst van onze e-mails. Voor informatie over ons privacybeleid, bezoek onze website.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.

 

 

 

 Word jij ook lid?

enkele ledenvoordelen:

  • kortingen: maar liefst 20 % korting op aankoop van struiken en bomen, 20 % op zaden en 10 % op deelnameprijs van cursussen en workshops die we organiseren 
  • Deelname aan leerrijke evenementen: bijvoorbeeld proeverijen van fruit
  • Toegang tot exclusieve rassen en plantensoorten uit onze collectie. Niet alleen als opgekweekt plantgoed. Binnenkort komen er ook stekken en enten beschikbaar voor leden

 lidmaatschap 2024

Lid worden kan door 24 € over te maken op de rekening van Haal meer uit je tuin vzw met vermelding van je naam en e-mailadres BE67 9731 7244 2287

Vzw Haal meer uit je tuin
Regentwijk 17
3890 Gingelom

Ondernemingsnummer BE 0670.733.818
Rekeningnummer IBAN: BE67 9731 7244 2287
e-mail: haalmeeruitjetuin@gmail.com

Op de hoogte blijven van onze activiteiten? Schrijf je in op de nieuwsbrief (bovenaan de pagina) of volg de instagram- of facebookpagina van haal meer uit je tuin

 | Algemene voorwaarden | | GDPR en privacybeleid |