logo

vier

winterbroccoli

 

Kool-x-perimenten

Kolen zijn fantastische wintergroenten. Daarom blijven we jaar na jaar zoeken naar sterke kolen die zich amper iets aantrekken van koolwitjes en goed groeien zonder buitensporige bemesting en vooral heel belangrijk: kolen die we kunnen oogsten in de HUNGRY GAP. Ondertussen hebben we een vast repertoire kolenrassen maar we blijven ieder jaar ook nieuwe rassen uittesten. Enkele selecties waar we ons op dit moment mee bezig houden. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

spitsavooi

 

Spits-savooi

Welke kool dit is? Goede vraag. Deze kwam tevoorschijn in een rij Nine star perennial. Slechts 1 plant in een rij met ca 40 kolen week af en het grappige is dat we in de buurt van onze bloeiende nine star planten geen spits- of savooikolen in bloei hadden staan. We proberen verder te gaan met deze plant en er zaden van te winnen want deze kool groeit ongelooflijk snel en is nu al oogstklaar. Geplant op 1 juli. 

 

 

 

 

 

 

 

red bull

 

Gezonde "Red Bull"

Dus niet het bekende energiedrank maar wel een rode spruit. Kolen met een rode kleur zijn altijd leuk om te gebruiken omdat ze zo opvallen in de winter. Ze brengen letterlijk kleur in de tuin. Uiteraard moeten ze niet alleen mooi zijn maar ook productief. Die eis laten we niet zo maar varen :-) In het verleden hadden we al bijvoorbeeld de rode spruit Rubin waar we niet tevreden van waren. Deze doet het stukken beter. Eigenlijk werden deze spruiten zeer laat geplant (begin juli). Toch zijn ze volop aan de oogst. We winnen in 2022 zaden van dit ras.

 

 

 

 

  

 

  

 

 

 

 

 

rode boerenkool

Redbor

Van de boerenkool Redbor zijn we heel tevreden. Grote groeikracht en enorm lekker. Maar...Redbor is een F1 hybride. We gingen aan de slag om er zaad van te winnen en dan beginnen we aan een lang proces van selecteren. Dit is een proefzaaisel van de F2. Lekker veel variatie ? Uiteraard is het de bedoeling om er een zaadvast ras van te maken. Kort uitgelegd halen trekken we alle planten uit met eigenschappen die we niet willen. De boerenkool planten die mooi rood zijn en vlot groeien mogen blijven. Van die planten winnen we dan weer zaad en zo komen we dan na enkele keren dit proces te herhalen in de loop der jaren tot een zaadvast ras.

 

 

 

 

 

 

 

rudolph

Aspergebroccoli in januari

Yes het is gelukt! We kunnen broccoli oogsten in januari. Dit is het ras Rudolph dat in heel wat Engelse zaadhuizen te vinden is. Benieuwd hoeveel weken we gaan kunnen oogsten. Bij onze ander Asperge Brocoli is dat makkelijk 4 a 5 weken. 

Doorzoek de site

 

pcNieuwsbrief

Schrijf je in en blijf op de hoogte van al onze acties.

 

Kies alle manieren waarop u wilt horen van Haal meer uit je tuin vzw:

U kunt zich op elk moment afmelden door te klikken op de link in de voettekst van onze e-mails. Voor informatie over ons privacybeleid, bezoek onze website.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.

 

 

 

 Word jij ook lid?

enkele ledenvoordelen:

  • kortingen: maar liefst 20 % korting op aankoop van struiken en bomen, 20 % op zaden en 10 % op deelnameprijs van cursussen en workshops die we organiseren 
  • Deelname aan leerrijke evenementen: bijvoorbeeld proeverijen van fruit
  • Toegang tot exclusieve rassen en plantensoorten uit onze collectie. Niet alleen als opgekweekt plantgoed. Binnenkort komen er ook stekken en enten beschikbaar voor leden

 lidmaatschap 2024

Lid worden kan door 24 € over te maken op de rekening van Haal meer uit je tuin vzw met vermelding van je naam en e-mailadres BE67 9731 7244 2287

Vzw Haal meer uit je tuin
Regentwijk 17
3890 Gingelom

Ondernemingsnummer BE 0670.733.818
Rekeningnummer IBAN: BE67 9731 7244 2287
e-mail: haalmeeruitjetuin@gmail.com

Op de hoogte blijven van onze activiteiten? Schrijf je in op de nieuwsbrief (bovenaan de pagina) of volg de instagram- of facebookpagina van haal meer uit je tuin

 | Algemene voorwaarden | | GDPR en privacybeleid |