vier

facebook logo

 

Onze populairste facebookberichten (tot nu toe... :-) )

Gewoon uit nieuwsgierigheid ging ik eens door onze facebookpagina. 7 jaar geleden werd die opgestart en amai, daar staan al een pak berichten in en vooral heel veel mooie foto 's! Ineens was ik heel nieuwsgierig. Welke posts zouden nu het meest geapprecieerd geweest zijn? Voila, hierbij een lijst van de 4 populairste posts. Berichten met veel bereik die vooral ook veel gedeeld werden. Echt viraal is geen enkel bericht gegaan. Dat is ook helemaal niet erg. "Slow and steady" of "traag maar zeker" is immers één van de permacultuurprincipes.

Over de jaren heen konden we heel wat mensen via dit medium bereiken. Het afgelopen jaar was er meer en meer de bedenking of we wel nog door zouden gaan met onze facebookpagina. Het wordt ons achter de schermen behoorlijk lastig gemaakt door facebook. Waarschijnlijk omdat we geen reclamebudget ter beschikking stellen? We denken er nog een jaartje mee door te gaan en dan afscheid te nemen. Voor alle duidelijkheid, we blijven leuke en goede berichten maken maar dan die verspreiden we dan nog steeds via deze website of onze nieuwsbrief. De reclamegiganten zoals facebook laten we stilaan achter ons. 

 

 

 

 

 

1. Strobalenborder

strobalen

strobalen border

 

 

 

 

 

Start van het project: de contouren van de verhoogde border worden gebouwd met strobalen.

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

stro balen border

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De grond die spitten wij niet, dat doen de regenwormen wel. Alles opvullen met strorijke paardenmest. Prachtig materiaal!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


border afgebakend met stro pas geplant

 

 

 

 

 

Een dikke maand na ingebruikname. Op de hoop staan allemaal plantjes die van vers voedsel houden. Tomaten, pompoenen, een paar watermeloenen. Als afwerking wat aardbeispinazie en Nieuw Zeelandse spinazie. Tussen de balen een paadje van houtsnippers.

 

 

 

 

 

 

 

a version of strawbale gardening

 

 

 

 

 

De andere kant van de border. In het midden suikermais, onderaan aardappel (die staat net naast de verhoogde border geplant en vangt zo voeding en vocht uit de hoop) 

 

 

 

 

 

stro 5

 

 

 

 

 

 

 

Eergisteren: de paadjes zijn helemaal gepompoeniseerd 

 

 

 

 

 

 

 

 

 2. Lekkere zonnebloemen

zzonnebloem

 

3. Cadeautjestijd

 cadeau

 

cadeau1

Update:

1) Drymis Lanceolata hebben we uiteindelijk gevonden. Deze prachtige plant deed het goed voor een jaar of twee maar op het einde van de winter van 22-23 legde die het loodje. De mountainpepper stond weliswaar niet beschermd buiten.

2) We hebben nog altijd interesse om te ruilen!

 

4. Verse druiven eten, 5 maanden lang

(11/11/23)

druiven top bericht.jpg

 

 

 Word jij ook lid?

enkele ledenvoordelen:

  • kortingen: maar liefst 20 % korting op aankoop van struiken en bomen, 20 % op zaden en 10 % op deelnameprijs van cursussen en workshops die we organiseren 
  • Deelname aan leerrijke evenementen: bijvoorbeeld proeverijen van fruit
  • Toegang tot exclusieve rassen en plantensoorten uit onze collectie. Niet alleen als opgekweekt plantgoed. Binnenkort komen er ook stekken en enten beschikbaar voor leden

 lidmaatschap 2024

Lid worden kan door 24 € over te maken op de rekening van Haal meer uit je tuin vzw met vermelding van je naam en e-mailadres BE67 9731 7244 2287

Vzw Haal meer uit je tuin
Regentwijk 17
3890 Gingelom

Ondernemingsnummer BE 0670.733.818
Rekeningnummer IBAN: BE67 9731 7244 2287
e-mail: haalmeeruitjetuin@gmail.com

Op de hoogte blijven van onze activiteiten? Schrijf je in op de nieuwsbrief (bovenaan de pagina) of volg de instagram- of facebookpagina van haal meer uit je tuin

 | Algemene voorwaarden | | GDPR en privacybeleid |