logo

Wie zijn wij?

 

Alexander

AlexVan jongs af aan gepassioneerd door zelf dingen te telen en te fabriceren, kortom een passie voor zelfvoorziening tout court. Sinds jaar en dag bezig met tuinieren, land- en tuinbouw, houtbewerking, eetbare planten, buitenleven etc…

Planning, doe het zelverij, grote werken en experimenten zijn mijn onderdeel van de tuin. Een tuin heb ik al een jaar of twintig. Van opleiding ben ik tuinbouwer en de laatste tien jaar was ik her en der werkzaam in de tuinbouw zowel in opdracht als van een eigen bedrijf. Je had het waarschijnlijk al door. De teksten op deze site zijn van mijn hand. Mijn gezonde nieuwsgierigheid, liefde voor experimenteren en passie voor tuinieren zorgen voor een ruime inspiratie bij het schrijven van artikelen. Als je zelf nog niet tuiniert of als je tuin voornamelijk uit een monotoon grasveld bestaat hoop ik je te kunnen inspireren om toch een stukje om te buigen voor de teelt van groenten, kruiden, goed ruikende of gewoon prachtige planten. Dat is dan ook het doel van deze site. Mensen warm maken om meer uit hun tuin te halen. 

Alexander collage

 

Elena

LenaElena genoot een praktische opleiding als zelfvoorziener op de kleine Russische boerderij van haar ouders die trouwens tot op vandaag nog zowat alles zelf telen en maken. Koeien, varkens, ganzen, kippen en een groentetuin houden geen geheimen in voor haar. Ook was en is het nog steeds interessant voor mij om te zien welke praktische trucs zij geleerd heeft om planten te irrigeren, verplanten, zaden te oogsten en tal van andere praktische zaken. Plantjes zaaien is trouwens haar specialiteit. Ik heb dus het geluk om getrouwd te zijn met een vrouw die goed is in de dingen waar ik het niet in ben. Op die manier kunnen we mekaar perfect aanvullen. Elena studeerde landbouw en ecologie en bekwaamde zich in het telen van fruit.

 

 

Lenacollage

 

Laura & co

LauraLaura is de jongste telg van onze familie. Ze neemt haar taak als tuinhulp heel serieus op en zorgt naast de beveiliging van ons tuindomein voor het herderen van de kippen. Zelf geteelde groenten en fruit smaken haar bijzonder goed.

 

 dierencollage

Tal van andere tuinbewoners door ons geïntroduceerd zoals onze eenden, kippen of schapen of gewoon vanzelf opduikend in onze kleine tuinoase daar maak je kennis mee al lezend op deze website.

 Word jij ook lid?

enkele ledenvoordelen:

  • kortingen: maar liefst 20 % korting op aankoop van struiken en bomen, 20 % op zaden en 10 % op deelnameprijs van cursussen en workshops die we organiseren 
  • Deelname aan leerrijke evenementen: bijvoorbeeld proeverijen van fruit
  • Toegang tot exclusieve rassen en plantensoorten uit onze collectie. Niet alleen als opgekweekt plantgoed. Binnenkort komen er ook stekken en enten beschikbaar voor leden

 lidmaatschap 2024

Lid worden kan hier

Doorzoek de site

 

pcNieuwsbrief

Schrijf je in en blijf op de hoogte van al onze acties.

 

Kies alle manieren waarop u wilt horen van Haal meer uit je tuin vzw:

U kunt zich op elk moment afmelden door te klikken op de link in de voettekst van onze e-mails. Voor informatie over ons privacybeleid, bezoek onze website.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.

 

 

 

duurzame toekomst zonder texttekst duurzame toekomst

Vzw Haal meer uit je tuin
Regentwijk 17
3890 Gingelom

Ondernemingsnummer BE 0670.733.818
Rekeningnummer IBAN: BE67 9731 7244 2287
e-mail: haalmeeruitjetuin@gmail.com

Op de hoogte blijven van onze activiteiten? Schrijf je in op de nieuwsbrief (bovenaan de pagina) of volg de instagram- of facebookpagina van haal meer uit je tuin

 | Algemene voorwaarden | | GDPR en privacybeleid |