logo

 

 

Hoe vzw Haal meer uit je tuin jou kan helpen om van je tuin een eetbaar paradijs te maken:

  

 

activiteiten vzw Haal meer uit je tuin

 

@ Tuinexperimenten:


Laten we met de deur in huis vallen. Tuinen worden absoluut onderbenut. Daar willen we iets aan doen door te tonen wat mogelijk is in een “doorsnee” tuin. Op die manier willen we mee helpen om van tuinen opnieuw oases te maken die een overvloed aan oogst bieden op allerlei vlakken.

Wat komt zoal aan bod:

  • Nagenoeg de hele oogst van de tuin wordt geregistreerd. Op die manier tonen we ook cijfermatig aan hoe overvloedig een tuin produceren kan en dat jaarrond voldoende voedsel uit je tuin oogsten helemaal zo moeilijk niet is.
  • Minder bekende eetbare gewassen uittesten in tuinsetting. Buiten, in de serre en woonkamer.
  • Allerlei creatieve trucjes worden ontwikkeld en getest om meer voedsel uit je tuin te oogsten met minder werk als inzet en meer plezier en voldoening als resultaat.

 

@ Ideeën en inspiratie voor iedereen:

Een eetbaar paradijs in elke tuin, dat is onze slogan. Via onze website, facebookpage en andere kanalen delen wij kosteloos ideeën en inspiratie uit om tuiniers te tonen dat meer uit je tuin te halen geen utopisch idee is. Op die manier heeft iedereen toegang tot goede informatie om zelf aan de slag te gaan in eigen tuin.

Iets proeven of voelen dat lukt nog niet digitaal. Hetzelfde gaat op voor het aanleren van praktische trucjes. Voordrachten en workshops zorgen voor een oplossing. Wil je zo 'n praktische workshop of een inspirerende voordracht organiseren? Contacteer ons en we bekijken graag hoe we kunnen samenwerken.

 

@ Microplantenkwekerij:


Een eetbaar paradijs van je tuin maken. Daar heb je startmateriaal voor nodig. Maar waar kan je dat aanschaffen? Daar wringt vaak het schoentje. Daarom telen wij een beperkt gamma planten die heel wat te bieden hebben maar moeilijk verkrijgbaar zijn in de reguliere handel. Niet op grote schaal. Wel in eigen tuin zonder inzet van pesticiden. Omdat alles in eigen tuin geteeld wordt hebben we geen catalogus van honderden pagina 's. Wel een selectie planten die je elders moeilijk vindt. Robuuste fruitgewassen, meerjarige planten die meer aandacht verdienen of gewassen met een bijzondere meerwaarde daar ligt het speerpunt van ons aanbod.

De planten en zaden worden verdeeld via acties en op plantenmarkten. Hou onze facebookpagina in de gaten voor komende evenmenten en creatieve acties met bijzondere planten en zaadjes.

 

@ Bio”diversiteit” in de kijker zetten:

Hoe je het draait of keert. Diversiteit is de spil van al de activiteiten van onze vzw. Negatief vakjesdenken en de natuur onderverdelen in goed of slecht, invasief of inheems, etc.. daar houden we niet van. Voor ons bestaan er geen “goede” of “slechte” planten of dieren. We bekijken het graag op een andere manier. Hoe kunnen we “problemen” ombuigen in voordelen? Hoe kunnen we voordeel halen door diversiteit in te zetten als bondgenoot? En weet je wat: het is een win-win-win oplossing!

 

@ genieten!:  

Lekker eten en met volle teugen genieten van je werk, iedere dag opnieuw. Ook dat promoten we uiteraard! Want zeg nu zelf, deze activiteit is toch te belangrijk om over te slaan :-) De beloning mag er zijn. Gezond en gevarieerd voedsel zowel voor je zelf als andere tuinbewoners EN een tuin die een lust is om naar te kijken.

Doorzoek de site

 

pcNieuwsbrief

Schrijf je in en blijf op de hoogte van al onze acties.

 

Kies alle manieren waarop u wilt horen van Haal meer uit je tuin vzw:

U kunt zich op elk moment afmelden door te klikken op de link in de voettekst van onze e-mails. Voor informatie over ons privacybeleid, bezoek onze website.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.

 

 

 

 Word jij ook lid?

enkele ledenvoordelen:

  • kortingen: maar liefst 20 % korting op aankoop van struiken en bomen, 20 % op zaden en 10 % op deelnameprijs van cursussen en workshops die we organiseren 
  • Deelname aan leerrijke evenementen: bijvoorbeeld proeverijen van fruit
  • Toegang tot exclusieve rassen en plantensoorten uit onze collectie. Niet alleen als opgekweekt plantgoed. Binnenkort komen er ook stekken en enten beschikbaar voor leden

 lidmaatschap 2024

Lid worden kan door 24 € over te maken op de rekening van Haal meer uit je tuin vzw met vermelding van je naam en e-mailadres BE67 9731 7244 2287

Vzw Haal meer uit je tuin
Regentwijk 17
3890 Gingelom

Ondernemingsnummer BE 0670.733.818
Rekeningnummer IBAN: BE67 9731 7244 2287
e-mail: haalmeeruitjetuin@gmail.com

Op de hoogte blijven van onze activiteiten? Schrijf je in op de nieuwsbrief (bovenaan de pagina) of volg de instagram- of facebookpagina van haal meer uit je tuin

 | Algemene voorwaarden | | GDPR en privacybeleid |