• Ideeën en inspiratie
    • 4 op een rij
    • Video 's
    • Leesvoer
  • Achter de schermen
    • Wie zijn wij?
    • Waarom haal meer uit je tuin bestaat
    • Partners
    • Onze tuinen
    • Wat brengt een tuin op
    • GDPR
  • Aanbod planten en zaden
    • druiven voor tafel en wijn
    • zadenactie
  • Contacteer ons
  • Agenda
    • Jaarrond oogsten

Onbekend leifruit, een foto overzicht

pruim cirkelvormLeifruit is een streling voor het oog en kan bijzonder handig zijn om fruit te oogsten van onbenutte verticale oppervlaktes zoals gevels en tuinschuttingen. Peer staat te boek als het leifruitsoort bij uitstek. Er zijn heel wat meer fruitsoorten die je kan leiden. Een overzicht van enkele minder bekende leifruitsoorten. Geen perfecte tekeningen zoals je die in fruitboekjes ziet maar wel echte foto 's van echte bomen.

 

 

 

 

Lees meer...

24 eetbare vijverplanten

eetbarevijver

Lees meer...

Eten uit de vijver, leren met vallen en opstaan (Deel 2)
intro taro planten

Er gaapt altijd een kloof tussen theorie en realiteit. Dat was met de aanleg van onze eetbare vijver niet anders. Een eetbare vijver aanleggen is een proces van "trial and error". Vallen, opstaan en vooral doorgaan. Zo leer je het meest. De belangrijkste praktische lessen die wij leerden de afgelopen jaren. Eetbare waterplanten uit testen in ons klimaat is een proces van jaren en vis onder controle houden is moeilijker dan het lijkt.

 

 

 

Lees meer...

Eetbare eco vijver zonder pomp (Deel 1)

barberie kuiken

 Water in de tuin heeft iets speciaals. Het geluid van stromend water of de aanblik van een prachtige vijver brengt je zo tot rust. Als foodscaping* freak wil je natuurlijk niet zo maar een vijver maar wel eentje die voedsel kan produceren. Informatie bij elkaar rapen was een intensief proces. Eerlijk gezegd nam het handmatig graven van de vijver veel minder uren in beslag dan informatie over natuurlijke voedselvijvers bij elkaar zoeken. Maar wie zoekt die vind!

Lees meer...

Oude rassen bewaren is broodnodig /nieuwe rassen ontwikkelen ook

diversiteit bonenWelke rassen gebruik je best in de tuin? Oude of nieuwe? Nuance is op zijn plaats vooraleer we zomaar in vakjes van oud of nieuw gaan denken. Beide zijn nodig. Waarom? Oud is niet altijd aangepast aan onze smaak en keukenverwachtingen. Nieuwe rassen zijn niet altijd aangepast om door tuiniers in een tuin verbouwd te worden zonder overdreven in de watten gelegd te worden... Kortom, het is geen zwart-wit verhaal.

 

 

 

 

Lees meer...

  • Start
  • Vorige
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Volgende
  • Einde