logo

Natuurlijk tuinieren staat garant voor leuke verrassingen  

tuinverassingen

 Niet al te strak of noem het natuurlijk tuinieren staat garant voor verrassingen. Daar doe je het toch voor? Ik kan er enorm van genieten door de tuin te wandelen en even op te letten welk insect er rond vliegt, welk plantje er bloeit. De oh en ah s wisselen elkaar af het hele jaar door. Het begint bij het zaaien en gaat door tot het oogsten.

 

  

 

 

 

 

In het begin van het seizoen verwonder ik mij vaak over spontane verschijningen in de tuin:

  • Hey, dat is die Agastache die ik vorig jaar gezaaid hebt en toen niet uitgekomen is en een jaar later staat het er opeens.
  • Mmm interessant, Tomatillo s kunnen zich buiten perfect uitzaaien. Dat komt handig uit. Weer werk gespaard.
  • Raar, deze bloedzuring heb ik nooit gezaaid. Dat moet meegekomen zijn met planten die van elders kwamen. Dat mooi en lekker plantje hebben we dan ook weeral.

Bij de oogst sta je opnieuw verbaasd van tijd tot tijd door de rariteiten die je wel eens tegen komt. Misvormingen met een hoog fantasiegehalte of kanjers van vruchten. Je komt het allemaal tegen als je je eigen groenten verbouwd.


Grappig, is het niet. In de professionele land- en tuinbouw zijn misvormde producten afval. Voor de tuinier een verrassing. Een misvormde groente zal vaak een leuk item zijn om foto 's rond te delen. Interessant toch die tegenstelling, doordat we zo veel perfecte groenten in het reguliere kanaal vinden zijn de rariteiten zo leuk. Een paar foto 's van onze rariteiten kan je bekijken in de collage.

 Word jij ook lid?

enkele ledenvoordelen:

  • kortingen: maar liefst 20 % korting op aankoop van struiken en bomen, 20 % op zaden en 10 % op deelnameprijs van cursussen en workshops die we organiseren 
  • Deelname aan leerrijke evenementen: bijvoorbeeld proeverijen van fruit
  • Toegang tot exclusieve rassen en plantensoorten uit onze collectie. Niet alleen als opgekweekt plantgoed. Binnenkort komen er ook stekken en enten beschikbaar voor leden

 lidmaatschap 2024

Lid worden kan hier

Doorzoek de site

 

pcNieuwsbrief

Schrijf je in en blijf op de hoogte van al onze acties.

 

Kies alle manieren waarop u wilt horen van Haal meer uit je tuin vzw:

U kunt zich op elk moment afmelden door te klikken op de link in de voettekst van onze e-mails. Voor informatie over ons privacybeleid, bezoek onze website.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.

 

 

 

Vzw Haal meer uit je tuin
Regentwijk 17
3890 Gingelom

Ondernemingsnummer BE 0670.733.818
Rekeningnummer IBAN: BE67 9731 7244 2287
e-mail: haalmeeruitjetuin@gmail.com

Op de hoogte blijven van onze activiteiten? Schrijf je in op de nieuwsbrief (bovenaan de pagina) of volg de instagram- of facebookpagina van haal meer uit je tuin

 | Algemene voorwaarden | | GDPR en privacybeleid |