logo

Categorie: Inspiratie, plezier en creativiteit

Tuinieren doen we niet alleen om voedsel te telen. Ook om onze creativieit bot te vieren en heel wat plezier te beleven. Foto 's en schrijfsels over allerhande tuingerelateerde creatieve zijsprongetjes die posten we in dit onderdeel van de blog.

Dromen realiseren is mogelijk: vier bijzondere tuinbouwers in beeld

droom axel erlandsonIn dit artikel geen tuintrucjes. Wel inspiratie voor de tuinier. Aan iedere tuin is een droom verbonden. Maar...we weten het allemaal: dromen is één ding. Je droom realiseren dat is iets anders. Lichtende voorbeelden van mensen die hun dromen realiseerden werken inspirerend. Daarom deel ik graag dit artikel over vier bijzondere tuinbouwers die het onmogelijke mogelijk maakten. Door te geloven in hun zaak en de daad bij het woord te voegen voerden ze hun dromen uit ook al ging geen enkele weg over rozen en waren ze “maar” gewone mensen.
De focus in dit artikel ligt niet sensu strictu op eetbare tuinen. Maar moet dat? Af en toe eens iets anders zorgt voor “Out of the box dreaming”. Andere dromen, andere oplossingen... 

 

 

 

Lees meer...

Een ode aan exceptionele boeken als inspiratiebron

inspirerende boekenGedurende de vele jaren dat ik al gepassioneerd ben door tuinieren, land- en tuinbouw en zelfvoorziening hebben sommige boeken een heel sterke impact gehad op mijn ontwikkelingstraject. Een aantal boeken hebben mijn gedachtegoed versterkt. Andere boeken hebben mijn gedachten gewoonweg helemaal van richting verandert. Daarom dit stukje om een ode te brengen aan exceptionele boeken als bron van inspiratie en als uitdager van vastgeroeste gedachten.

 

 

 

Lees meer...

Creatief je tuin inrichten met recyclagematerialen

creatieMaterialen vragen er om hergebruikt te worden. Creatief recycleren in plaats van het materiaal gewoon op het containerpark te dumpen en nieuw aan te kopen is ons ding. Hebben we een oude spiegel, betonklinkers of houten planken liggen dan slaan we daar vroeg of laat mee aan het knutselen. Recuperatie van materiaal brengt sfeer en ziel in de tuin. Het is duurzaam en bovendien niet al te zwaar voor de portefeuille. Het enige wat je nodig hebt is een beetje tijd en wat inspiratie. Vandaar een fotoreeks van een aantal van onze creatieve tuinprojecten met recyclagematerialen.

Lees meer...

Natuurlijk tuinieren staat garant voor leuke verrassingen  

tuinverassingen

 Niet al te strak of noem het natuurlijk tuinieren staat garant voor verrassingen. Daar doe je het toch voor? Ik kan er enorm van genieten door de tuin te wandelen en even op te letten welk insect er rond vliegt, welk plantje er bloeit. De oh en ah s wisselen elkaar af het hele jaar door. Het begint bij het zaaien en gaat door tot het oogsten.

 

  

 

 

Lees meer...

 Word jij ook lid?

enkele ledenvoordelen:

  • kortingen: maar liefst 20 % korting op aankoop van struiken en bomen, 20 % op zaden en 10 % op deelnameprijs van cursussen en workshops die we organiseren 
  • Deelname aan leerrijke evenementen: bijvoorbeeld proeverijen van fruit
  • Toegang tot exclusieve rassen en plantensoorten uit onze collectie. Niet alleen als opgekweekt plantgoed. Binnenkort komen er ook stekken en enten beschikbaar voor leden

 lidmaatschap 2024

Lid worden kan hier

Doorzoek de site

 

pcNieuwsbrief

Schrijf je in en blijf op de hoogte van al onze acties.

 

Kies alle manieren waarop u wilt horen van Haal meer uit je tuin vzw:

U kunt zich op elk moment afmelden door te klikken op de link in de voettekst van onze e-mails. Voor informatie over ons privacybeleid, bezoek onze website.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.

 

 

 

Vzw Haal meer uit je tuin
Regentwijk 17
3890 Gingelom

Ondernemingsnummer BE 0670.733.818
Rekeningnummer IBAN: BE67 9731 7244 2287
e-mail: haalmeeruitjetuin@gmail.com

Op de hoogte blijven van onze activiteiten? Schrijf je in op de nieuwsbrief (bovenaan de pagina) of volg de instagram- of facebookpagina van haal meer uit je tuin

 | Algemene voorwaarden | | GDPR en privacybeleid |