25/02/2024
Alle dagen vers eten uit de tuin, ook in de winter
Ieder seizoen heeft zijn charmes en...een ander menu. Winter en zomer. Iedere middag eten we een slaatje. Meestal komt dat uit de serre. Soms maken we ook eens wortel-, rode biet of knolseldersla van knollen die opgeslagen liggen in de kelder maar meestal is het wel gewoon vers groen.
Niet alleen in de serre oogsten we op dit moment. Ook buiten valt er jaarrond wel wat te vinden. De primeur van deze week waren neteltoppen en asperges. Dat allemaal tesamen met een vers eitje van de kippen et voila, we zijn weer de koning te rijk. Delicatessen a volonté gewoon aan onze achterdeur :-)
Foto: Tussen de buien door zijn we bezig met winterklusjes zoal snoeien en het inperken van enthousiaste planten zoals brandnetels. De netels hangen we aan de draden van onze kleinfruitpergola. Eerst en vooral kunnen we zo zonder bukken neteltopjes plukken en we kunnen de netels daar laten hangen om uit te drogen.
Foto: Ziezo, het resultaat van even foerageren. Dit werd verwerkt in een omelet afgewerkt met het loof van look. Heerlijk!
Foto: Zo vroeg hebben we nog nooit asperges gehad in de vollegrond. Deze plant staat in een beschut hoekje naast een tunnelserre.
Foto: een voorbeeld van een februarislaatje uit de serre. Kervel, winterpostelein, mosterdblad en vers lookgroen.