• Ideeën en inspiratie
    • 4 op een rij
    • Video 's
    • Leesvoer
  • Achter de schermen
    • Wie zijn wij?
    • Waarom haal meer uit je tuin bestaat
    • Partners
    • Onze tuinen
    • Wat brengt een tuin op
  • Planten en zaden
    • zadenactie
  • Cursussen
    • Cursussen en workshops
    • Haal meer uit je voedselbos
  • Agenda
  • Ledenzone

Polycultuur: voorbeelden van mooie uitbundige eetbare borders

polycultuur introPolycultuur is een woord dat vlot uit de pen van menig auteur rolt. Er wordt in heel wat publicaties over natuurlijke tuinieren graag uitgelegd hoe belangrijk het wel is om verschillende gewassen samen aan te planten in plaats van er een monocultuur op na te houden. Nu is er maar één struikelblok. Er worden zo weinig voorbeelden gegeven waar je in je eigen tuin mee aan de slag kan. Daar gaan we nu iets aan doen. Direct in de praktijk bruikbare voorbeelden die krijg je in dit artikel.

 

 

Lees meer...

Jaarrond knoflook telen en oogsten

look snijteeltLook (Allium sativum) is helemaal geen teelt exclusief voorbehouden voor het zuiden. Je kan dit veelzijdige gewas ook bij ons perfect telen. Teel je look in je eigen tuin dan wordt je jaarrond getrakteerd op verse look om lekker te koken. Wat dacht je van wintergroen, jonge look of looksperen? Je begrijpt dat ik enthousiast ben over deze geweldige plant. Laat mijn look enthousiasme je aansteken en probeer zelf ook eens om fantastische plant te telen. Moeilijk is dat helemaal niet.

 

Lees meer...

Leuke notenrecepten: krokante nootjes, okkernotenmarsepein, Rohlicky,...

notenkrakerNoten lijken vaak meer een decoratie element om wat seizoensfeer te creëren dan een spannend ingrediënt om mee aan de slag te gaan in een gerecht. Noten hoef je vast en zeker niet altijd rauw te eten. Zin in een lekker aperitiefhapje, voorgerecht of dessert? Noten kan je verwerken in tal van recepten. Vooral in desserts komt de volle smaak helemaal tot zijn recht vindt ik zelf. Onze favoriete notenrecepten delen we graag.

 

 

 

Lees meer...

Kraak eens een okkernootje: over noten rapen, pellen en verwerken

kraak eens een nootjeIeder jaar verzamelen wij tientallen kilo 's okkernoten. Ze bewaren niet alleen makkelijk ze zijn ook uiterst lekker en voedzaam. Ongeveer alle dagen eten we een handje noten. In slaatjes, muesli, op taart, in koekjes of zelfgemaakte marsepein. Aan al die gerechten geven okkernoten een lekkere toets. Noten verzamelen en pellen is leuk en ja ook een werkje dat bijzonder goed betaald. Een kilo gepelde noten kost al gauw een euro of 18 in de winkel... Onze trucjes om noten te verzamelen, te pellen en te verwerken deel ik graag met jullie in dit artikel.

Lees meer...

Jaarlijks je serre onderhouden en kuisen zorgt voor meer oogst

serre wassenJe serre heeft van tijd tot tijd ook eens een klein beetje extra aandacht nodig om overvloedig te kunnen blijven produceren. Enkele uren per jaar voor onderhoud uit trekken zorgt er voor dat je serre in topconditie blijft. Jaar na jaar opnieuw. Moeilijk is dat niet en onplezierig hoeft het ook al niet te zijn als je een zonnige dag in het winterhalfjaar uitkiest om je serre extra in de watten te leggen. Er is tegenwoordig een themadag voor zowat alles wat je kan gaan bedenken, van internationale pizzadag, dag van de yoga en noem maar op. Hoog tijd dus om de “familiale serrewasdag” op de kalender te zetten. Wat houdt zo 'n dag nu zoal in?

Lees meer...

  • Start
  • Vorige
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Volgende
  • Einde