25/12/19
Lekker kerstfeest
Een lekker kerstfeest voor iedereen! ;-) Het is deze dagen niet alleen tafelen en koken maar ook oogsten. Zonder oogsten geen eten, niet waar. Dat is pas genieten van je inspanningen van het afgelopen jaar als je op deze bijzondere feestdag weer iets speciaal op tafel kan toveren recht uit de tuin.
Oké, de chili 's gaan we niet allemaal in één gerecht gebruiken. Dan halen we nieuwjaar niet :-) Vandaag is het boerenkoolsalade, geglaceerd witloof en gebakken spruitjes. De paprika 's hebben we net nog geplukt in de (koude) serre maar gaan we samen met de chili 's verwerken tot adzjika, een pikante saus.
Eerlijk is eerlijk. De asperges hebben we gisteren al opgegeten :-) Geen asperges uit Peru wel recht uit de serre.
Ons dessert. De peer "Le Lectier". Geruild met een fruitvriend die verzot is op de smaak van deze peer. Deze winterpeer komt trouwens niet uit de frigo of zo maar werd gewoon in een tuinschuur bewaard.